Pagina's

woensdag 25 juni 2014

Kleurenkaart garens maken

Ik haak veel met Phil Coton 3 van Phildar omdat ze dat in de plaatselijke wolwinkel verkopen (heel fijn garen overigens). Sinds kort hebben ze ook Catania en dat is leuk, want die kleuren zijn net weer wat anders en combineren kan prima.
Omdat ik bijna nooit de wikkels om de bolletjes laat zitten (dat lukt ook niet als 't te klein wordt), kan ik niet meer zien van welk merk een bolletje is. Lastig als je wat bij wilt halen. Omdat ik in de loop van de tijd ook meer met andere garens ben gaan werken, leek het mij handig om kleuren/stalen/garen-kaarten te maken.
Van wit karton heb ik kleinere stukken gesneden en daar met een eyelet koolkit gaatjes in gehamerd. En daarna draadjes geknipt, gesorteerd en aan de kaarten vastgemaakt.
In de winkel en via internet heb ik de kleurnummers er bij gezocht. Nu heb ik al mijn garens overzichtelijk bij elkaar, en hoef ik van elk soorten garens maar één wikkel te bewaren.

17 opmerkingen:

 1. Heel georganiseerd! Het is een goed idee.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel handig! Ik heb aan de binnenkant van mijn tas een veiligheidsspeld met alle kleurtjes van coton crochet die ik heb, want stel dat ik dat garen ergens eens tegen kom, dan kan ik mooi de ontbrekende kleurtjes bij kopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig gedaan! Zelf heb ik bijna ook alle kleuren van Phildar coton 3 en schrijf gelijk het nummer op als ik weer een bolletje gebruikt heb!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goed idee. Op de telefoon of een op blaadje in de portemonnee. Zelf stop ik wel eens kleine draadjes bij de muntjes, maar nummers opschrijven is ook handig.

   Verwijderen
 4. Wat een super idee! Ik bewaar de wikkels tegenwoordig en dan plak ik er met plakband een stukje draad op. Maar ja... al die wikkels in de lade wordt ook een rommeltje. Dit ziet er zo mooi uit... Goed voorbeeld doet goed volgen, denk ik!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ideaal..ga ik ook maar 's doen. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is even een klusje, maar daarna heb je er veel plezier van. Prima idee. Misschien ga ik je voorbeeld na de vakantieperiode opvolgen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben jij een geordend mens!! Ik neem mijn petje voor je af en zet een grote pluim op jouw hoed....!!!!
  Bij mij is het zo ongeveer als bij Elisabeth!! Alleen heb ik het nog vaak ik een zakje bij elkaar zitten. Ik bedoel als ik iets gemaakt heb van 4 kleuren dan zitten die 4 wikkels samen in 1 zakje... Waarom ik dàt nu weer doe weet ik eigenlijk niet....
  Maar ik zie me nog niet zo'n stalenkaart maken.... Hoewel het me heel handig lijkt!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik ben inderdaad iemand die alles graag geordend en overzichtelijk heeft. In huis lukt dat beter dan in mijn hoofd. Daar zitten vaak te veel ideeën en projectjes die ik nog wil doen...

   Verwijderen
 8. Jij bent goed bezig!
  Dit wil ik ook al heel lang doen maar het komt er maar niet van. Ik denk (nu ik dit heb gezien) dat ik maar eens tijd ga maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, dat nou net iets voor mij. Ik hou van orde. Wat een goed idee. Ik ga het onthouden!
  Prettig weekend!
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Handig!! Ga ik ook proberen in elkaar te knutselen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Handig!! Ga ik ook proberen in elkaar te knutselen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handig!! Ga ik ook proberen in elkaar te knutselen

  BeantwoordenVerwijderen