Pagina's

Haaktips

Op andere blogs en sites heb ik tips gevonden om mooiere haakresultaten te krijgen. Ik heb ze op deze pagina bij elkaar gezet. Makkelijk voor mezelf en hopelijk ook voor anderen.

magische ring
sluiten van een toer
eerste stokje in een toer
wisselen van kleur
onzichtbaar minderen
sluiten van een bol/amigurumi
delen van amigurumi aan elkaar naaien

magische ring

Op Annemarie's Haakblog vind je een filmpje en een foto tutorial over hoe je je haakwerk begint met een magische ring.

sluiten van een toer

Hoe je mooi een toer kunt sluiten, is uitgelegd door Karin aan de haak (zie het eerste deel van de instructie).

eerste stokje in een toer

Het eerste stokje in een toer wordt vaak gemaakt met 3 lossen, maar dat lijkt niet helemaal op een echt stokje. Bij Karin aan de haak vind je tips om dit mooier te doen.
De eerste manier gebruik je als je al aan het haken bent met een kleur en je begint een nieuwe rij of toer.

De tweede manier (zie het tweede deel van de instructie) gebruik je als je wilt beginnen met een nieuwe draad, bijvoorbeeld een nieuwe kleur. Dit kan ook met een vaste of een half stokje.


wisselen van kleur

Netjes van kleur veranderen: wanneer je bij het maken van een vaste de laatste twee lussen op de haaknaald hebt staan, dan sla je de draad om met de nieuwe kleur en haal je deze door beide lussen. De volgende steek haak je niet een vaste, maar een halve vaste. Daarna weer vasten haken.
Bij Stip & Haak vind je een foto tutorial en filmpjes.

onzichtbaar minderen

Onzichtbaar minderen doe je door de voorste lussen van de volgende twee steken op te nemen, en dit verder af te maken als een gewone vaste.

Een filmpje en foto's vind je op de site PlanetJune. June heeft nog meer duidelijk uitgelegde tips op haar site staan.

sluiten van een bol/amigurumi

Het sluiten van een amigurumi doe ik altijd door de draad door de voorste lussen van de overgebleven steken te rijgen, van buiten naar het midden, en daarna de draad aan te trekken.
Foto's vind je hier bij June. 
Zij doet echter de draad van binnen naar buiten (zoals op de foto), maar andersom (van buiten naar binnen) vind ik het nog mooier worden.

delen van amigurumi aan elkaar naaien

Op de site van June vind je een filmpje over het mooi aan elkaar naaien van bijvoorbeeld pootjes aan een lijfje. June geeft op haar site nog meer amigurumi- en andere haaktips. 

6 opmerkingen:

 1. Super ! Dank je wel !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi vraag heb een aapje gehaakt maar het kopje gaat hangem en het is 1 deel lijfje en kop heb je hier een tip voor alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dat bij mij Lalylala ook een beetje. Je zou de hals wat breder kunnen maken. Ik zou 'm ook goed stevig vullen. Of een sjaaltje maken die het wat recht kan trekken. Een andere tip die ik kreeg is een stukje wc-rol er in stoppen. Maar dat lijkt me alleen handig als er niet mee gespeeld gaat worden (dat rolletje kan schuiven lijkt me, en het is dan niet meer wasbaar).

   Verwijderen
 3. Die √úbersetzung ins Deutsch funktioniert nicht

  BeantwoordenVerwijderen