Pagina's

zondag 29 juni 2014

Beurs inhaken

Vorige week zondag heb ik mee gedaan aan de workshop Inhaken in Schoonhoven. De eerste keer was ik net te laat met aanmelden, maar deze keer lukte het wel!
Ik moest er een eind voor rijden, nou ja, mijn man dan. De rest van het gezin ging naar het Zilvermuseum en een ijsje eten bij de Lek (het was prachtig weer), terwijl ik op de mooie zolder van het Wolcafé zat.
Lisanne van de blog draad en praat en Leonie van het WolcafĂ© hadden de workshop georganiseerd en waren er zelf ook bij. Corine van de blog Villa Kakelbont was er en nog een aantal dames uit de omgeving. Het was erg gezellig, de tijd vloog om! Eerst hebben we kort kennisgemaakt en rondgekeken in de mooie winkel en daarna mochten we vijf kleuren Drops Paris uitzoeken.
Ik heb in de buurt waar ik woon geen winkel die Drops Paris verkoopt, dus ik zag de bollen voor het eerst in het echt. Mooie kleuren! Ik heb een aantal blauwe kleuren uitgezocht (48 petroleum, 30 denim, 29 ijsblauw en 2 lichtturkoois) en een groene (39 pistache). Toen konden we lekker zitten haken rondom de grote tafel, met thee en wat lekkers.
De meesten gingen snel van start. Het bleek dat er verschillende patronen waren uitgedeeld. Dat gaf wat verwarring. Ik ben toen maar zonder patroon gaan haken. Lisanne zat naast me, dus kon ze me vertellen wat ik moest doen (zij heeft het patroon bedacht en samen met Leonie uitgewerkt).
Toch ging het niet helemaal goed. Ik ging een paar keer fout en ik kwam op te veel steken voor de bodem.
Ik was van plan in een paar toeren wat te minderen. Maar thuis (ik had gelukkig twee dagen vrij) ben ik uiteindelijk bijna overnieuw begonnen. Ik heb hier en daar het patroon een beetje aangepast. Ik had geen nylondraad om de beugel er aan vast te maken, maar ik gebruikte een vierdubbele draad naaigaren. De eerste keer brak er een draad, maar uiteindelijk lukte het en nu heb ik een mooi beursje/tasje!
De techniek van het inhaken (tapestry) kende ik al. Hierover vind je meer informatie bij mijn blogberichten over het scheurkalenderafvalzakje en de huisjes.
Lisanne en Leonie, bedankt voor het organiseren van de workshop, het patroon en de gezellige middag!

9 opmerkingen:

 1. Super leuk geworden! Echt heel mooi de kleuren. Was idd heel jammer van de verkeerde patronen. Gelukkig heeft Leonie het niet veel later met de goede versie weer rechtgezet. Ja, de beugel is scherp he. Maar fijn dat hij af is, en helemaal geslaagd! Echt heel mooi geworden, was een gezellige middag! Groetjes lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze kleuren zijn ook heel mooi bij elkaar!! Ik vond het ook lastig om de beugel er aan te zetten. Gelukkig brak bij mij de dubbele nylondraad niet, ik was er wel bang voor. Ik vind het met gekleurd naaigaren ook wel heel leuk staan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik denk dat ik jouw huisjes-vairatie binnenkort ga gebruiken -> leuk idee!
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk geworden! Ik denk dat ik binnenkort je huisjes-idee ga gebruiken -> heel leuk bedacht!
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleuren heb je gebruikt!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het tasje is echt superleuk geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kleuren heb jij gebruikt. Het is echt een mooi beursje geworden.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful frame pouch! I love the colors combination! Lovely pics!
  Hope you have a wonderful day!
  Hugs from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen