Pagina's

dinsdag 30 december 2014

Meisjes poncho haken

Bij de Hema kijk ik altijd even naar het garen dat ze hebben liggen. Deze keer zag ik grote bollen van 200 gram liggen voor maar 3 euro! Dat moest natuurlijk mee. Ik wilde altijd al een keer een granny poncho haken voor mijn dochter en dit was een goede gelegenheid.
Het gratis patroon is te vinden bij Garnstudio. De eerste twee toeren is even een gepriegel (ik hou niet van haken in lossen), maar daarna is het heel simpel. Heerlijk om te doen tijdens het televisie kijken.
Ik had nog een extra bol van 100 gram nodig van het donkergrijs, en ik kocht bij de Zeeman een bol fel roze garen om het wat fleuriger te maken (Super Soft, echt zacht!). Ik haakte met roze een randje halve vasten bij de boord.
De laatste twee toeren en een randje met picots zijn ook met roze gedaan. Tot slot nog een hartje er op. Zo heb je voor maar 5 euro 40 een warme meisjes poncho!

7 opmerkingen:

  1. Mooie kleuren, je dochter zal er vast blij mee zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie en schattige poncho. Dank ook voor de HEMA tip!
    Liefs, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Hilde, ik kwam even langs om je te laten weten dat jouw kipjes de favoriete link waren bij Link Your Stuff in de maand april. Gefeliciteerd! :) Je kunt het teruglezen op mijn blog: http://annemarieshaakblog.blogspot.nl/2014/12/link-your-stuff-2014.html
    Ik wens je een hele vrolijke jaarwisseling en een heel fijn 2015!
    Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. What a sweet poncho, great job! Happy New Year!!
    All the best, Nata xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waauw, prachtig! Daar zal jou dochter vast heel blij mee zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi deze poncho, ohh en instagram is echt heel erg leuk, je post ff sneller een foto dan dat je een hele blog moet maken, kijk maar of je het leuk vind, liefs Chantal

    BeantwoordenVerwijderen