Pagina's

woensdag 1 november 2017

Boekkunst

Deze keer geen draadjes, maar weer eens papier. In het museum Coda in Apeldoorn was de afgelopen maanden de tentoonstelling Paper Art. Daarom werden er allerlei activiteiten georganiseerd die met papier te maken hebben. Ik heb de workshop Boekorigami gedaan. Door pagina's in een boek te vouwen, krijg je een heel bijzonder effect.
We kregen 2 patronen, een hart en een vogeltje. En een boek, een potlood en een lineaal. Op het patroon staat op hoeveel millimeter van de bovenkant je de vouwen moet maken. Veel uitleg was niet nodig, het vouwen is makkelijk. Het moeilijkst was om uit te rekenen op welke bladzijde je moet beginnen...
In de workshop van 2 uur heb ik het vogeltje helemaal kunnen vouwen. Thuis heb ik het hart gevouwen. Leuk om eens te doen. Een beetje saai is het wel (van zo'n 150 pagina's moeten 2 hoeken omgevouwen worden), maar je kunt er wel goed je hoofd mee leeg maken, want je moet wel goed opletten. Als je het ook eens wilt proberen, google dan op bookart of bookfolding. In het Nederlands kun je zoeken op boekkunst of boekvouwen.

5 opmerkingen:

 1. Wauw! Dit is echt kunst! Knap gedaan hoor. Ik zou eerlijk gezegd het geduld niet kunnen opbrengen :-))

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gemaakt, lijkt me best wel ingewikkeld om te maken.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn allebei mooi! Ik heb weleens egels gezien die waren gevouwen van een boek, maar dit heb ik nog nooit gezien.

  BeantwoordenVerwijderen