Pagina's

woensdag 2 mei 2018

Crochet Coral Reef

Op haar blog Beautiful Boardwalk vertelde Sandra een paar weken geleden over de tentoonstelling Crochet Coral Reef in het van Abbemuseum in Eindhoven, een internationaal project dat gaat over koraalriffen, haken en wiskunde. Leuk en interessant! Lees voor alle informatie Sandra's blog. Zij heeft het allemaal duidelijk uitgelegd, dus dat hoef ik hier niet nog een keer te doen.
Via een link op haar blog vond ik patronen om zelf koraal te haken. Leuk om te zien hoe je met een heel simpel patroon zulke bijzondere vormen maakt. Het rechter bolletje krijg je bijvoorbeeld door te starten met een cirkel van 5 vasten en daarna in elke vaste te meerderen.
In de vakantie ben ik met de kinderen naar het museum geweest en heb daar de prachtige gehaakte koraalriffen gezien. Mijn eigen kleine koraaltjes zijn toegevoegd aan een rif waar iedereen aan mee kan haken.

5 opmerkingen:

 1. Superleuk, zo'n rif met al die verschillende koraaltjes van allemaal verschillende haaksters! Ik vind het ook wel intrigerend hoe het garen reageert op een bepaalde steek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love how colorful it is and it is real attention grabber! It's gorgeous!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt hartstikke leuk! Ik hoop volgende week te kunnen gaan :-)
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. One of the schools near me did a project like this. I only know because one of my friend's son had to come and raid my wool. Cool project.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, wat leuk! Je hebt mooie koralen gehaakt.

  BeantwoordenVerwijderen