Pagina's

woensdag 5 oktober 2016

Klein tasje haken

In het boek Haakspiratie van Jip by Jan staat een mooie blauwe tas (op een foto in mijn vorige blogbericht is ie te zien). Ik vind vooral de manier van het aan elkaar haken van de ruiten leuk. Dat wilde ik ook.
Ik ben begonnen met ruiten, net als in het boek. Maar op de kruisingen, waar je 4 ruiten aan elkaar moet maken, vond ik het niet netjes genoeg worden. En op elke kruising een bloemetje of zo vond ik ook niet wat. Na wat uitproberen werden het uiteindelijk schuine stroken.
De stroken heb ik (in het rond) aan elkaar vastgehaakt. Toen was de vraag of het een ronde of een platte tas moest worden. Ik vond plat wel lekker makkelijk. Dan hoefde ik geen bodem te haken, en een stofje er in naaien is dan ook makkelijker.
M'n dochter vond dat ik er veel te lang over deed om het stofje er in te naaien en 'm op de foto te zetten, maar ze heeft 'm inmiddels in gebruik! 

11 opmerkingen:

 1. Deze is leuk Hilde! Mooie vrolijke kleurtjes ook. :)

  Liefs Froukje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk geworden! Mooi, hoor, die schuine banen en inderdaad ziet het er heel leuk uit, hoe ze aan elkaar zitten! Het handvat ziet er ook heel prettig en leuk uit. Van deze tas zal je dochter vast heel veel plezier van hebben :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk is je tasje geworden zeg, vind de schuine banen heel gaaf.
  Ik kwam je via via tegen en ben je gaan volgen hoor ;)
  Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er heel leuk uit met die schuine banen, ik kan me voorstellen dat je dochter hem graag wilde gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waw, zo mooi! Ik vind de kleurtjes én de voering prachtig!
  Ik gok trouwens dat je dochter op dansles zit? ;-)
  Echt fijn dat ze zo blij is met de tas!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha kan me helemaal voorstellen dat ze dat veeeel te lang vond duren ;-) Hij is leuk! De strepen en kleuren maken hem lekker vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk is ie geworden! Ik snap nu precies wat je bedoelde met de kruisingen van de wiebers. Niet dat het heel lelijk was, maar iets erop was wel netter. Ik heb 'm nog niet af, moet de voering nog maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, ik snap wel dat ze niet kon wachten tot ze 'm mocht gaan gebruiken. Hij is superleuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie tas. Goed idee om voort te borduren op een patroon van Janneke en er jouw eigen draai aan te geven. Mooi resultaat. Dat je dochter niet kon wachten om hem te gaan gebruiken is echt een compliment.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen