Pagina's

woensdag 24 september 2014

Linnen zomersjaaltje haken

Tijdens mijn dagje wolwinkelen in Amsterdam heb ik gezocht naar linnen garen. Dat vond ik bij het leuke winkeltje De Afstap (zie ook dit bericht). Ik heb er een sjaaltje van gehaakt.
Het garen is van Rowan: Pure Linen. Ik heb de lichte kleur Kalahari gekocht (er zijn acht kleuren). Het is een bijzonder garen: het voelt wat touwig aan, maar tijdens het haken wordt het minder stug. En het glanst mooi.
Goedkoop is het linnen niet, maar het sjaaltje heb ik van minder dan twee bollen gehaakt, dus dan valt het wel weer mee. En hij is nog best groot geworden: 160 bij 12 cm.
Ik heb het patroon uit het boek Seamless Crochet van Kristin Omdahl. In dit boek staan hele mooie join-as-you-go patronen. Je haakt hierbij steeds dezelfde motieven, maar je haakt ze direct aan elkaar zodat je maar een paar draadjes (vier in mijn geval!) hoeft af te hechten. Ideaal. Er staan veel sjaals/omslagdoeken in het boek, maar ook andere projecten, zoals een tas, een kussen en dekens. Er zit zelfs een DVD bij met instructies, maar die had ik niet nodig.
Misschien ga ik hem nog blocken, want hij krult een beetje om, en dan zie je de wat minder mooie achterkant. Geen idee of blocken helpt bij dit garen, maar dat merk ik vanzelf. Het kan in elk geval met de hand gewassen worden, dus hij zal er niet minder van worden.

9 opmerkingen:

  1. Prachtig. Bedankt voor het delen.
    Erg leuk!

    liefs Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Probeer het blocken gewoon eerst met een proeflapje. Dan weet je zeker of het goed uitpakt. Nu mag linnen er iets 'kreukeliger' uitzien dan bijv. katoen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. So pretty! Very sweet all these little flowers :-). Groetjes, Nata

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer een aanrader, en zo mooi die bloemen!
    Ga het vorige boek dat je hebt vermeld (waar dat bloemenveld in staat) ook bestellen...merci voor "andere" haakboeken te vermelden...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo mooi...

    Groetjes
    Patricia x (pats-ditjes-en-datjes.blogspot.be)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi, ragfijn sjaaltje!! Thanx voor de boekentip! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, ik zie je blogje nu pas, wat een super mooi patroon, I love it!
    en wat een leuk garen, dit sjaaltje zal wel heel lekker dragen. Liefs Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtig sjaaltje!! Echt geweldig! Bedankt voor de verwijzing naar het patroon/boek! Ik ga eens kijken of ik het bij de bieb kan reserveren. :-D

    BeantwoordenVerwijderen