Pagina's

woensdag 30 augustus 2017

Lange lichte katoenen sjaal breien

Het wordt wel eens tijd om mijn gebreide sjaal aan jullie te laten zien. Na mijn vorige blog-bericht was ik druk met het bedenken en maken van een paar grote projecten. Daar ben ik nog steeds mee bezig, maar deze sjaal is al wel klaar.
Ik ben de laatste tijd meer aan het breien. Ook deze sjaal is gebreid. Het (gratis) patroon staat op Ravelry. Het is alleen maar averecht en recht breien, maar het geeft toch een hele mooie structuur. Door het patroon lijkt er reliëf in te zitten. En de steken lijken schuin te lopen, maar dat komt doordat je aan de ene kant steeds meerdert en aan de andere kant mindert. Erg mooi vind ik het.
Dan het garen: Pima van Borgo de Pazzi. Het is 100% katoen, maar echt heel zacht en soepel. Ik kocht het (met wat korting) bij het Het Wolhuis
Ik heb 215 gram gebruikt, gebreid met naald 4 en de sjaal is ongeveer 23 cm breed en van punt tot punt 240 cm lang. Heerlijk lang dus. Ik ben er blij mee. Ik heb 'm nog niet gedragen, omdat het nog niet koud genoeg is geweest. Je zou bijna hopen op koud weer...
Hierboven een foto van de sjaal op mijn favoriete behang in huis. Er hangen twee haken voor een 'memo-bord' dat ik sinds kort heb. Dat kan er makkelijk af, dus handig voor het maken van foto's.

Ik zal het draad-bord ook even laten zien. Tip: ik kocht 'm voor maar 12 euro bij de Gamma. Een "gaaspaneel" heet het daar. Deze is 120 bij 60 cm. De draden staan 5 cm uit elkaar. Ik heb er nu kaartjes aan hangen, maar er kan natuurlijk van alles aan.
Ik heb nog een paar kleinere projecten klaar, dus tot gauw!

11 opmerkingen:

 1. Vandaag is het echt killer dan de afgelopen dagen. Binnenkosrt is het echt weer voor een sjaal. Jouw sjaal is prachtig. Leuk dat je met gewone breisteken toch een mooie structuur hebt gemaakt.
  Het gaasbord is handig en echt voor van alles te gebruiken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, zo'n draad-bord zocht ik al een lange tijd.
  Handig voor de creamarkten, als zijwand om van alles op te hangen.
  Op naar de Gamma dus!
  En wederom een heel mooie shawl.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sjaal en breien is ook leuk :) Ik heb ook zo'n draadbord, maar dan in het zwart, heel leuk en je kunt het telkens veranderen :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi door eenvoud! De link werkt alleen niet bij mij. (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je een account op Ravelry? Je moet namelijk wel inloggen in Ravelry om bij het patroon te kunnen komen.

   Verwijderen
  2. Ik heb een account. Misschien stond ik niet ingelogd? Hij doet het nu nl.wel.

   Verwijderen
 5. Oooh dat is een leuke sjaal. Ik heb een bol liggen waar ik een sjaal voor mijn schoonmoeder van wil maken. Dit patroon gaat er volgens mij heel mooi bij passen.

  Dank je voor de inspiratie.
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig mooie sjaal. Leuke patroon! Ga ik onthouden.
  Handig hè, zo'n memobord. Zelf heb ik er één van gaaswerk in steigerhout, gemaakt door paps. Handig dat je er steeds wat anders aan kunt hangen.
  Ben benieuwd naar je andere projecten ...
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een mooie sjaal! Die koude dagen komen vanzelf wel. Veel plezier ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo,
  kan men dit patroon ook in het nederlands verkrijgen?

  BeantwoordenVerwijderen