Pagina's

woensdag 28 september 2016

Harten haken + lovely award

Het is altijd leuk om hartjes te haken. Deze keer heb ik er twee in een naturelle kleur gemaakt.
Ze zijn gemaakt van het garen Lang Airolo, een mooi dik wollen garen voor haaknaald 5,5/6. Ik had de hele bol van 100 gram nodig voor beide harten (die ongeveer 15 cm hoog zijn geworden).
Ik heb het patroon gebruikt uit het boek Haakspiratie van Jip by Jan, hoewel ik het niet helemaal letterlijk heb gevolgd. Zo heb ik een enkele draad gebruikt en eerst de voor- en achterkant omhaakt met vasten en ze daarna aan elkaar gemaakt.
Het boek Haakspiratie kocht ik bij de boekpresentatie in het Wolhuis in Rijssen (het Lang garen zat in de goodiebag!). Mascha, Ingrid, Wendy en ik (v.l.n.r. op de foto) gingen daar samen naar toe. Gezellig was het! Achteraf bleek dat ik veel Instagrammers/bloggers die ik volg heb gezien. Jammer dat ik er maar een paar heb herkend...
Verder wil ik nog de jongedames van de blogs Hip Haakezeltje en Mingle-Mangle-Crochet heel erg bedanken voor de award die ze mij hebben gegeven! Dank jullie wel voor het compliment!
Ik ga niet alle regels van de award volgen (vanwege tijdgebrek), maar ik vond het leuk om bij degenen die de award hebben gewonnen 7 dingen over hunzelf te lezen. Daarom ga ik ook een aantal dingen over mezelf vertellen. 
 1. Ik woon in het midden van het land, maar ben opgegroeid in Friesland. Mijn 'logo' op social media is daarom een pompeblêd (geen hartje).
 2. In het oosten van het land heb ik wiskunde gestudeerd. Analytisch inzicht en goed kunnen rekenen is best handig bij haken en breien (de tafel van 6 bijvoorbeeld komt regelmatig voor)...
 3. Ik werk nu in de IT als functioneel ontwerper. In een team werk ik samen met bouwers en testers, en ook met iemand die de business goed kent, om goede programma's te maken waar de gebruikers wat aan hebben. Dit werk bevalt me heel goed.
 4. Naast mijn werk ben ik natuurlijk bezig met gezin en huishouden, en daarnaast sport ik, zing ik in een koor en geef ik een uur per week wiskundeles op de basisschool van onze dochter.
 5. Ik hou van de natuur, in het bijzonder van onbewoonde en ruige landschappen, zoals in Zwitserland, Schotland en Noorwegen.
 6. Ik vind het fijn dat ik één keer per week een paar uurtjes voor mezelf heb. Dan zit ik graag op de bank met een haakwerkje, met een leuke serie op Netflix erbij (ik kijk nu Grand Hotel, wie heeft er tips?). 
 7. Ik kijk elke keer weer uit naar ons maandelijkse haak/breiclubje. Altijd super gezellig!

15 opmerkingen:

 1. Wat een leuke blogpost en ik lees dat je in het midden van `t land woont, ik ook, super leuk! :) Je harten zijn heel mooi geworden, prachtig garen ook, warme kleur! Geniet van de dingen die je doet/geeft.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie harten en leuk om over je te lezen! Dank je wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blog, met prachtige harten en leuk wat je met de award(s) gedaan hebt :-)
  Groetnis!
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh, die hartjes zijn leuk!!!! :-)
  Super om te lezen wat je zo nog doet buiten haken. Waar haal je de tijd? ;-)

  Groetjes
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heyhoi Hilde! Wat een leuke haaksels heb je gemaakt. Vind deze hartjes ook echt super tof! Die komen ook op mijn waslijst, haha. Jij hebt er ook een nieuwe volger bij. :)

  Liefs Froukje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto van jullie viertjes, Hilde!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk, bedankt voor het meedoen, mooie hartjes:D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankjewel voor de leuke weetjes!
  Prachtige harten maakte je!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke "weetjes" over jou om te lezen.
  Prachtige harten!
  Harten en hartjes zijn altijd leuk om te haken, hè?
  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke hartjes heb je gemaakt! En leuk om jouw weetjes te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo leuk om deze persoonlijke feitjes te lezen van een blogster die ik trouw volg. Jouw hartjes zien er prachtig uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank jullie wel allemaal voor jullie lieve reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk zijn je harten geworden!
  En Wiskunde gestudeerd in het Oosten? Aan de UT toevallig?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oi Amada , Amei seu coração , Gostaria se possivel logico a receita , aqui no brasil não encontro esta revista , há muitos outros corações ,mais nada tão lindo quanto este , Por favor , poderia mandar pelo meu email/ emiliagxavier@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen