Pagina's

dinsdag 31 mei 2016

Eenvoudige kussenhoes breien

Voor mijn tante heb ik een eenvoudige hoes om haar kussentje gebreid. Het kussentje was een beetje smoezelig geworden door het vele gebruik. Een nieuw kussentje was niet te vinden, dus dan maar een nieuwe hoes er om heen.
Voor het eerst heb ik Scheepjes Colour Crafter gebruikt. 1 bol van 100 gram was ruim voldoende! Het is best dun garen. Met naald 3,5 had ik 82 steken nodig voor de brede kant (35 cm, dat uitrekte naar de ongeveer 40 van het kussen). Flink wat toeren dus ook.
Hoewel ik continentaal breien aan het oefenen ben, heb ik dit op de 'ouderwetse' manier gebreid. Dus met lange pennen, 1 onder de arm, en de draad om de rechtervinger. Dat gaat toch nog sneller, en het werk wordt regelmatiger (vooral continentaal averecht breien is lastig). Vandaag heb ik mijn eerste rondbreinaald gekocht. Ik ga proberen het volgende project daarop te breien. Ik ben benieuwd of ik er aan kan wennen...
Het kussentje is heerlijk zacht geworden! Ik heb voor lichtgrijs (Sint Niklaas) gekozen, mooi neutraal.

13 opmerkingen:

 1. Je tante is vadt en zeker blij met haar 'nieuwe' kussentje.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi en zacht-uitziend kussentje!
  Ja, continentaal breien is wel even wennen. Maar toch loont het op den duur hoor. Het ontziet je schouders en armen ook wat meer...
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eenvoud siert. Heel mooi kussen trouwens. Past overal bij. Heb recent rondbreinaalden gekocht maar eveneens nog niet gebruikt. Brei nog op ouderwetse manier :-))

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar zal je tante wel erg blij mee zijn.. Mooi kussen. Ik heb ook dat andere breien geprobeerd en ik vond het toch niks. Ik liet te vaak steken vallen en ja dan wordt het niet mooi. De rondbreinaald mag wel blijven wat mij betreft en ook de bamboenaalden zijn geweldig vind ik dan he.. Ben benieuwd wat jij er van vind..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben inmiddels een paar toeren op weg op de rondbreinaald. Het valt me niet tegen moet ik zeggen. Het gaat nog niet snel, maar ik vind het fijn dat de rondbreinaald lichter is.

   Verwijderen
 5. Dat is een mooie kussenhoes geworden. Ik brei sinds een paar jaar altijd op rondbreinaalden en ook continentaal. Het is even oefenen, maar het bevalt me erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga proberen het vol te houden! Op de rondbreinaald breien zoals ik altijd deed lukt niet zo heb ik gemerkt. Continentaal is dan handiger.

   Verwijderen
 6. Leuk gedaan!! Ik kan sneller haken dan breien, maar als ik dan toch brei doe ik het ook op de ouderwetse breinaalden.
  Ik heb rondbreinaalden liggen, maar daar kan ik niet mee werken.
  Maar ik heb het ook nooit echt geleerd.
  Ieder doet het op zijn manier hé.
  Je kussen is in elk geval een fantastische aanwinst!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben begonnen op de rondbreinaald. Ik had eerder continentaal geoefend op gewone naalden, maar op de rondbreinaald gaat het wel makkelijker vind ik. De averechtse steek blijft lastig. Ik heb verschillende manieren geprobeerd, en kom uit op de manier van Arne en Carlos. Ik blijf het even volhouden!

   Verwijderen
 7. Mooi kussentje. Het ziet er wat pluizig uit. Komt dat door het garen? Als je eenmaal een techniet goed beheerst, dan blijft het lastig om daar een andere techniek voor in de plaats te stellen.
  Jouw tante is vast blij met het nieuwe kussen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het garen pluist inderdaad een beetje. Het is acryl. Ik denk dat dat wat sneller pluist dan andere soorten?

   Verwijderen
 8. wat grappig; ik kan juist op alles breien behalve lange pennen... Ik vind continentaal breien prettig omdat je veel kleinere bewegingen maakt. Ik heb het mezelf aangeleerd toen ik nog niet zo lang breide, ik denk dat dat het makkelijker maakt.
  Het kussentje ziet er mooi uit!

  groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi! Ik ben ook druk aan het oefenen met breien. Je breit mooi regelmatig, dat lukt mij ook steeds beter. Al ziet mijn breibeweging er nog niet bepaald soepeltjes uit. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen