Pagina's

woensdag 11 februari 2015

Chunky omslagdoek haken

Een tijdje terug vroeg mijn schoonzus of ik een omslagdoek voor haar wilde maken. Dat wilde ik natuurlijk wel!
Het duurde even voordat een besluit was genomen over welk patroon het zou worden. Op de Kreadoe zag ik bij Echtstudio een prachtige grote omslagdoek hangen. Mijn schoonzus vond deze ook mooi. Ze was geen fan van de franjes aan de onderkant, maar dat kon makkelijk aangepast worden.
Ik had een aantal kleuren van Stylecraft Weekender in huis. Daarmee durfden we het wel aan om voor de kleur oudroze te gaan zonder dat we 'm hadden gezien. Het bleek een goede keus!
Al snel had ik het garen in huis. Het haakt heel snel weg. Binnen een week was de omslagdoek klaar! En met bijna 9 bollen is ie heerlijk groot geworden! In plaats van de franjes heb ik een eenvoudige rand aan de onderkant gehaakt.
Echtstudio biedt het patroon gratis aan op hun website. Het is een heel makkelijk patroon met alleen maar halve stokjes en lossen. Ik heb gehaakt met haaknaald 9.
Mijn schoonzus moest nog wel even wachten tot ik de foto's had gemaakt, maar daarna is de doek snel naar haar toe gegaan. Ze is er heel blij mee!

16 opmerkingen:

  1. Hij is mooi geworden en idd heerlijk groot!!! Mooie kleur ook :)
    groetjes
    Barbara
    www.busyfingersbusylife.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Héél mooi. Super geslaagd randje ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eenvoudig, maar daardoor juist heel erg mooi!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is een hele mooie omslagdoek geworden, mooie kleur! Hij ziet er zacht en warm uit, je schoonzus zal er wel heel blij mee zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie kleur en heerlijk om in weg te kruipen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi Hilde, ik ga er nu ook aan beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig gehaakt. Welke haaknaald heb je gebruikt? En volgens mij heb je ook niet heel los gehaakt. Dat raden ze aan bij dit patroon, maar bij mij wordt het tot nu toe rommelig....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb haaknaald 9 gebruikt. Ik ben een strakke haker, dus het klopt wel wat je zegt. Je hebt wat meer garen nodig als je strak haakt, maar met 9 bollen is ie groot zat geworden.

      Verwijderen
  8. Prachtige sjaal ! Mag ik vragen hoe je de rand gehaakt hebt ? alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik heb helaas niet opgeschreven hoe ik de rand heb gehaakt, maar als ik de foto’s terugzie, heb ik zo te zien in elke 5 steken 7 steken gehaakt. Dus per boogje twee keer 2 steken in 1 steek.
      Het zou iets kunnen zijn als: vaste, (half stokje, stokje), dubbelstokje, (stokje, half stokje), vaste. Misschien nog een halve vaste tussen de boogjes. En misschien is het dubbelstokje te hoog. Maar even proberen dan!

      Verwijderen
  9. Reacties
    1. Misschien is het deze: https://www.echtstudio.nl/blogs/2013/10/gratis-patroon-voor-een-warme-omslagdoek/
      Groet, Hilde

      Verwijderen
  10. Bij echtstudio is dit patroon niet te vinden. Heb een e-mail gestuurd

    BeantwoordenVerwijderen