Pagina's

woensdag 4 februari 2015

Roze harten haken

Al bijna twee en een half jaar geleden liet ik in dit blogbericht een roze en een rood hart zien. Twee weken geleden kreeg ik van iemand de vraag of zij het roze hart kon overnemen van mij. Ik had dat hart niet meer, maar wilde wel een nieuwe maken voor haar.
Ze was een eigen bedrijf begonnen en haar huisstijl bevat een roze hartje. Ze wilde graag eentje van ongeveer 10 cm en ook een grote van ongeveer 40 cm! Dat was een leuke uitdaging. Die van 10 cm kon ik maken met het garen dat ik vaak gebruik, Phil Coton 3 (van Phildar). Maar met dat garen is het moeilijk om een hele grote te maken.
Dus ik ging op zoek naar (heel) dik garen. Dat vond ik bij de Action. Bollen neon roze van 100 gram (3 euro per stuk). Er waren nog maar twee bollen, maar dat was genoeg. Met haaknaald 9 is dit hart bijna 40 cm breed geworden. Van het garen dat ik overhield, heb ik nog een ander hart gemaakt.
Op bovenstaande foto liggen de harten voor een keukenkastje. Zo kun je goed zien hoe groot ze zijn. Het patroon van het kleinste en grootste hart vind je in dit bericht. Dat patroon heb ik afgeleid van een Engels patroon van MyGurumi. Het patroon van het andere hart heb ik zelf gemaakt, en is hier te vinden.
Het pakket met de harten is inmiddels aangekomen. Ze is er heel blij mee!

15 opmerkingen:

 1. Ze zijn heel mooi van vorm, echt heel gaaf!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De harten zijn heeeeeeeeeel mooi groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel goed geslaagd! Prachtige kleur roze ook!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt toffe harten. Leuk om ze in drie verschillende maten en ton-sur-ton zo op het kastje te zien liggen. Dank je voor de patronen om er zelf ook mee aan de slag te kunnen gaan.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk en inspirerend voor Valentijn! ;)
  Fijn weekend, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie harten in 3D, ook helemaal in de sfeer van Valentijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super cute and romantic!! I love your beautiful hearts!
  Have a lovely weekend!
  Hugs and love from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey how are you? I have come to your blog through a blog friend. I liked it so much that I have become a follower. I invite you to meet my blog, I hope you like it. a greeting
  http://awesomeneedles.blogspot.com.es/

  BeantwoordenVerwijderen