Pagina's

woensdag 27 januari 2016

Granny sjaal haken

Eindelijk weer even tijd om een blogje te schrijven. Ik was druk bezig met een baby-dekentje die af moest, maar dat is inmiddels gelukt. Nu eerst de granny sjaal die ik heb gehaakt.
Het patroon staat in de Haakkalender van Breiclub. Die had ik gewonnen bij een giveaway van  Haakmuts (joepie!). De Haakkalender ziet er uit als een grote dikke scheurkalender. Hij ziet er prachtig uit! Elke dag staat er een stukje van een patroon in.
In totaal staan er 26 projecten in, waarvan ik een aantal zeker wil maken. Elke dag een stukje is niet wat voor mij en dan is het wel een beetje onhandig dat je steeds de hele kalender om moet draaien om het volgende stukje van het patroon te lezen, en bij het omslaan ging ik af en toe de verkeerde kant op... Maar goed, het lukt wel.
De sjaal is het eerste project in de kalender. Ik heb er heerlijk zachte bollen Debbie Bliss baby cashmerino voor gebruikt.
Het moest een kleine/korte sjaal worden, omdat ik de sjaal wil dragen onder mijn jas. En tijdens het fietsen wil ik 'm makkelijk af kunnen doen. Daarom heb ik maar 5 vierkantjes gehaakt (met 2 bollen). Hij past twee keer om mijn nek. Prima dus. Ik had net niet genoeg garen om een rand er om heen te haken, maar zo kan het ook.

9 opmerkingen:

 1. Mooi, hoor! De kleur vind ik ook leuk en het materiaal ziet er prachtig uit!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is echt prachtig geworden. Wat leuk dat je de kalender hebt gewonnen ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooie sjaal groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk patroon ook van de granny's.
  Laat de winter maar komen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je de haakkalender hebt gewonnen. Leuk om te zien wat jij eruit hebt gehaakt. De granny's zien er mooi uit en een korte sjaal is zeker handig.

  Veel plezier met de andere patronen, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Congrats on your prize! The scarf is really beautiful, what a fine pattern :-)

  BeantwoordenVerwijderen