Pagina's

woensdag 23 september 2015

Placemat haken om satéprikkers

Eerder heb ik al onderzetters gehaakt om gewone satéprikkers heen (zie tutorial). Nu heb ik met restjes Drops Paris en extra lange/dikke satéprikkers een placemat gehaakt.
Ik vond de lange saté stokken in een soort euro-winkel. Ze waren denk ik 30 cm lang. Ik heb de punten eraf geknipt met een kniptang en ze daarna geschuurd.
Het om de stokken heen haken gaat op dezelfde manier als het om/meehaken van draden bij tapestry of mochila haken. Het is even wennen, maar dan gaat het best vlot. (Zie tutorial.)
Door de stokjes krijg je een mooie stevige placemat. Ik weet nog niet of ik 'm echt ga gebruiken als placemat, omdat je 'm niet even in de wasmachine stopt als ie vies is. Nu heb ik 'm op de zijkant als raamscherm op de vensterbank staan.
Voor mijn tante heb ik op deze manier ook nog een paar onderzetters gemaakt. Ze was er heel blij mee. Ik vind ze zelf ook nog steeds heel leuk. Wij gebruiken ze nog dagelijks.

16 opmerkingen:

  1. Mooie placemat zo met die dikke sateprikkers. Lijkt me handig als je iets warms op tafel wilt zetten. Misschien een idee om er een mooie schaal met fruit, herfstspullen of kaarsen op te zetten.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee, die placemat en onderzetters!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super leuk idee! Dankjewel voor het idee, ga ik ook maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is erg leuk geworden, goed bedacht! Maar inderdaad, het wassen....
    Maar het staat heel gaaf :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er prachtig uit. Maar inderdaad, dat wassen....dat lijkt me niet zo praktisch. Daarom zat ik te denken of je ook in plaats van die sateprikkers waslijndraad zou kunnen gebruiken. Al slingerend (als allemaal S-en, zie je het voor je?) omhaken tot een stevige, doch buigzame mat die wel wasbaar is. Misschien heb jij het alwel eens geprobeerd op die manier? Of iemand anders?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik zie het voor me. Goed idee! Je kunt de waslijn ook nog in stukken knippen als het niet zo heel goed wil buigen. Voor een placemat heb ik dat nog niet gebruikt. Ik heb wel mandjes om waslijn heen gehaakt, dat wordt mooi stevig.

      Verwijderen
  6. Wat een tof idee!!!! Hoe leuk is dat!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vernieuwend, erg leuk zeg, liefs Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind 'm echt heel gaaf!! Heel leuk en origineel idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb net je mooie blog gevonden en ben ik meteen gaan volgen! Je hebt hele leuke projecten op je blog staan. En ook deze placemats zien er super leuk uit!

    Als je wil mag je ook eens bij mij langskomen, en volger worden zou ik ook leuk vinden.

    Groetjes, Sofie
    http://sofies-succulent-beads.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Superleuk idee! Ziet er ook zo mooi strak gehaakt uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een idee! Ik ben net begonnen met bloggen (Bijbieke.blogspot.nl) en ik kom zoveel leuke blogs tegen, waaronder die van jou! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen