Pagina's

dinsdag 14 oktober 2014

Gestart met I Love Yarn CAL

[For more information, see this blogpost on the finished blanket.]
Eindelijk was het zover. Begin oktober kreeg ik het pakket met garen uit Zuid-Afrika. Begin juli had ik mijzelf, Titia van het blog Quadraad en een vriendin van haar aangemeld voor de CAL van I Love Yarn.
Begin augustus werden de pakketten naar de deelnemers opgestuurd, maar ik had gevraagd of ze die van mij wat later wilden versturen in verband met mijn vakantie. Maar begin september was er een (lange) staking bij de post in Zuid-Afrika... Uiteindelijk heeft iemand het pakket meegenomen naar Engeland en het daar op de bus gedaan. Begin oktober was het bij mij. Gelukkig hoefde ik geen invoerrechten e.d. te betalen.
De CAL bestaat uit het haken van een deken, met het garen Imagine. Je kon kiezen uit 4 kleurencombinaties. Ik heb gekozen voor 'Dew Drop'. Elke maand krijgen we een stukje van het patroon. Ik ben natuurlijk snel aan de slag gegaan, omdat ik al twee maanden achter liep. Het eerste patroon is een grote mandala, en het tweede patroon een kleine mandala, die vier keer gehaakt moet worden.
Het Imagine garen haakt heel fijn. Het is gemaakt van bamboe en katoen, en handgeverfd. Het is zacht en valt heel soepel. Ik gebruik haaknaald 4. 
De kleuren zijn best wel anders dan ze op het 'reclame'-plaatje leken, maar wel heel mooi. Ik vind ze wel wat aan de lichte kant. Iets de pastel voor mij. Maar niet getreurd, ik ga er een mooie deken van maken.
Ik ben heel benieuwd hoe het er verder uit komt te zien en hoe groot het wordt, maar dat merk ik vanzelf!

18 opmerkingen:

 1. Dat garen ziet er inderdaad heerlijk zacht uit, net als de kleurtjes dus :-)
  Op zich is het wel jammer dat je de kleuren niet helemaal fantastisch vindt, dat is een nadeel van het bestellen zonder het te zien. Je haakwerk tot nu toe ziet er wel heel mooi uit, vind ik.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de kleuren heel mooi! En ook het materiaal oogt goed, zoals je het omschrijft zo ziet het er ook uit op de foto. Dat zal vast fantastisch haken!
  Leuk zo'n cal, dat werkt zo stimulerend ... Veel haakplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt prachtige kleuren! Ben benieuwd wat het eindresultaat zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de kleuren wel heel erg mooi!! En de mandala's zijn prachtig, ik kijk uit naar het eindresultaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het wel hele mooie kleuren!! Benieuwd naar de rest van het project! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Hilde, just have found your colorful blog full of nice projects! Have a great week!::Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooie garen en een leuke kleuren combinatie!! Via draad en praat... en kwam ik op je leuke blog terecht. Ik ga je volgen :)

  Groetjes,
  Stefanie

  cutedutch.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi! Mooie kleuren en een deken van mandala's. 't Kan niet anders dan dat dit een hele gave deken wordt. Ben benieuwd.
  Dit is van dat oproepje dat je laatst deed. Ik heb toen wel naar de kleurencombinaties gekeken, maar er zat niet echt iets voor mij bij.
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het er prachtig uitzien! De kleuren vind ik heel mooi en je ziet aan de structuur van het garen dat het soepel en zacht is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een mooie kleuren en I love Doily's

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het zijn helemaal mijn kleuren (ben tegenwoordig into "pastel")
  dus vind ze super en het is tof als het garen zo leuk haakt want een deken dat is niet niks natuurlijk! Veel haakplezier ermee...het ziet er alleszins veelbelovend uit hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah...eindelijk heb je het garen dan ook ontvangen. Je haakwerk ziet er prachtig uit! Gea en ik hebben een kleine achterstand opgelopen. We hebben ieder alleen nog maar de grote mandala en één kleintje gehaakt. Er moeten er nog drie bij en de clue voor het vervolg wacht ook al ruim een week. Nog even en we gaan dus gelijk op. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat móói! Mooie patroontjes, het garen ziet er heerlijk zacht uit en ja, ik vind de kleuren prachtig!

  Jammer dat je zo lang moest wachten. Hopelijk haal je de 'achterstand' vlot in. Veel plezier er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig!!Ben benieuwd of je ook alleen de patronen kunt gebruiken en kan je me vertellen waar ik die kan vinden?Zijn ze trouwens in het nederlands?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik eigenlijk niet. De patronen worden alleen gestuurd naar degenen die mee doen. Misschien kun je wel alleen de patronen krijgen of kopen. Dat kun je het best bij I love yarn navragen. Via hun website bijvoorbeeld. De patronen zijn in het Engels.

   Verwijderen
  2. This master piece(s) is beautifull! Got feedback from the supplier and they do not sell their pattern seperately, have to buy the whole package to get the pattern. Please post more photo's

   Verwijderen
  3. Zou je mij kunnen vertellen hoeveel bollen en hoeveel looplengte erop zitten on de deken the hakem

   Verwijderen
  4. In het pakket zitten 35 bollen, van 116 meter.

   Verwijderen