Pagina's

woensdag 3 september 2014

Veld met bloemen haken

Mijn vakantie is al weer voorbij. Ik heb genoten van de vrije tijd en van onze reis naar Schotland! Ik krijg het weer druk de komende tijd, maar tijd om te haken en te bloggen zal er vast wel weer zijn. Nu alvast een berichtje.
In het boek Unexpected crochet for the home van Lena Maikon staan erg mooie projecten, bijvoorbeeld de sprei die ik eerder maakte. Ik wilde ook graag het "bloemenveld" haken, maar het garen dat ik had was daarvoor niet geschikt. Dus had ik een doel voor mijn "wolwinkeldag" in Amsterdam (zie ook dit bericht).
Mijn favoriete wolwinkel die dag was De Afstap. Het is vlak bij de Dam. Ze hebben veel prachtige garens, onder andere veel van Rowan. Voor het bloemenveld kocht ik twee mooie bollen Rowan Fine Tweed, de Monsal Dale (blauw/groen) en de Bedale (bruin).
De lusjes heb ik gemaakt met behulp van een breinaald nummer 6. Dat vond ik makkelijker dan het met de hand te doen. Voor de steeltjes heb ik het garen DMC Natura Just Cotton gebruikt. Dat is te splitsen in 8 draadjes, waardoor je de meeldraden kunt maken.
Met dubbelzijdig tape heb ik het veldje in een fotolijstje van de Xenos geplakt (17x22), zodat ik een leuk schilderijtje heb.

9 opmerkingen: