Pagina's

woensdag 9 april 2014

Rainbow loom armbandjes maken

Vorige week zag ik in de wolwinkel 'rainbow loom' spulletjes liggen. Een vorm van punniken/breien, maar dan met kleine elastiekjes. Leek me leuk voor het kinderfeestje van mijn dochter, dus 2 zakjes met elastiekjes en sluitingen (merk band-it) gekocht (per zakje 600 elastiekjes en 24 sluitingen).
Ik vond het boek en de doos met loom te duur. Gelukkig bleek je met een vork en haaknaald en YouTube al wat armbandjes te kunnen maken, bijvoorbeeld de rechter twee bandjes op deze foto:
Op haar verjaardag kreeg mijn dochter toevallig twee doosjes met elastiekjes met een loom. Die bleek je bij de Action voor 1 euro te kunnen kopen (loom + 400 elastiekjes + 20(?) sluitingen + haak). De kwaliteit van deze loom is niet zo best. Als je twee achter elkaar zet (voor langere bandjes), dan mis je bijvoorbeeld een pinnetje. Maar het lukt best, zoals je op de foto's ziet. De elastiekjes zijn wel prima. Helaas zijn ze uitverkocht, en niet meer leverbaar werd gezegd.
Op de website loommania kun je veel filmpjes van armbandjes vinden. Nederlandse filmpjes van bijvoorbeeld Eveline Maureen vind je op YouTube door te zoeken op "rainbow loom nederlands".

Het middelste armbandje op de eerste foto is de "visgraat". Deze kun je maken op een vork (of nog makkelijker een plastic vork met de middelste tanden er uit gebroken) met een haaknaald (of satéprikker). Zie dit filmpje.
Het bandje rechts op de eerste foto (single chain) is nog makkelijker. Dit gaat hetzelfde als de "visgraat", maar dan met steeds maar 2 elastiekjes op de vork in plaats van 3.
Ook ingewikkelder bandjes kun je met 1 of 2 vorken maken.

De andere armbandjes op de foto's zijn met de looms gemaakt (door mijn zoon) met de fimpjes op loommania. Het linker bandje op de eerste foto is het makkelijkst. Dat is de triple single of de driedubbele visgraat.

Naast armbandjes kun je er ook sleutelhangers, allerlei vormen, en zelfs tassen mee maken...
Dit heeft het feestvarken getrakteerd op school. Lekker (en) vrolijk!

5 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter!
  Wat grappig, die armbandjes van elastiekjes, weer eens wat anders.
  De cupcakes zien er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet heel ingewikkeld uit die armbandjes maar ook heel mooi :)

  Groetjes Elisa

  (please kom eens een kijkje nemen: http://elisahaakt.blogspot.be/)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your braclets look fabulous - wouldn't mind one of those yummy looking cakes either.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dankje me me zusje is heel blij met u tips

  BeantwoordenVerwijderen