Pagina's

dinsdag 18 februari 2014

Scheurkalenderafvalzakje "tapestry" haken

Hebben jullie ook een scheurkalender hangen op het toilet en last van rondslingerende blaadjes? Daar heb ik wat op gevonden: een scheurkalenderafvalzakje.
Ik heb dit gehaakt met de tapestry techniek. Je wisselt steeds van kleur, volgens een patroon. De draad van de andere kleur laat je niet direct hangen, maar je haakt er steeds omheen. Op die manier heb je steeds beide draden bij de hand en heb je geen lelijke achterkant. In dit filmpje kun je zien hoe het gaat. Je kunt er prachtig haakwerk mee maken, kijk maar eens hier op Pinterest.
Op de achterkant van het zakje heb ik 2015 gezet. Dan kan het nog een jaar langer mee...
De 'andere kleur' kreeg ik niet helemaal weggewerkt: als je goed kijkt zie je allemaal rode puntjes. Maar dat ik vind juist wel leuk.
Op speciaal tapestry-patroon-papier heb ik het patroon uitgetekend.
Het zakje is 13x16 cm geworden (gehaakt met Phil Coton 3 en haaknaald 2,5). De cijfers zijn 10 vasten breed en 15 vasten hoog. De scheurkalenderblaadjes passen er dubbel gevouwen prima in.

5 opmerkingen:

 1. Wat slim om beide jaartallen er op te zetten! :-)
  Het ziet er erg mooi uit, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jemig wat een tof idee zeg ♥ heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stunning, I love the contemporary look you achieved. My daughter is dappling in tapestry crochetand I will show her too. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Briljant!!
  Hier ook overal losse briefjes.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk gedaan, en zeker als het voor 2 jaar meegaat. En ik zou van die 5 een 6 maken met kruisjessteek, dan kan ie nog een jaar langer mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen