Pagina's

vrijdag 8 november 2013

Sterren maken van papier

Toen ik mijn blog begon was het de bedoeling regelmatig iets van papier te maken (vandaar de naam draadenpapier) maar daar kwam niet heel veel van terecht. Maar deze papieren ster (of sneeuwvlok) moest ik toch echt maken.
Ik vond het patroon bij Jessica Jones. Na wat snij- en plakwerk krijg je een sierlijke en ruimtelijke ster. Ik vind hem erg mooi.
Op Jessica's site vind je sjablonen voor een grote en voor een kleine ster. Hieronder een voorbeeldje van een vierkant dat je nodig hebt voor één punt.
Met een mesje en lineaal op de lijnen snijden, en dan met wat dubbelzijdig tape (of lijm, maar dat vind ik altijd zo'n gedoe) de puntjes afwisselend aan de ene en aan de andere kant aan elkaar plakken (zie foto's). Dit 6 keer doen en dan de 6 punten aan elkaar plakken.
De grote ster is van punt tot punt 24 cm, de kleine 16 cm. De kleine was trouwens wel flink priegelen.

Op dezelfde site als waar ik de inpakpapier-houder vond, staat nog een leuke papieren ster. Deze is wat makkelijker te maken (het begin is wel even passen en meten). Hier heb je alleen stroken papier en dubbelzijdig tape voor nodig.
Een uitgebreide werkbeschrijving vind je op de site van Design and Form.

9 opmerkingen:

 1. Dat is een prachtige ster, lijkt me nog best een hele klus, maar dan heb je ook wel wat moois!! bedankt voor het delen!! Grtzz..maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie sterren. Lijkt me nog een aardig klusje. In ieder geval bedankt voor de link. Want tegen kerst is dit natuurlijk echt leuk om te maken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, ze zijn prachtig!! Echt mooi!
  Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi zeg! Ze zien er heel ingewikkeld uit maar aan je uitleg te lezen valt dat super mee!!groetjes, Susan. creatieinspotlight.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat kunstig!
  Zou ik dus ECHT NIET kunnen!
  Groetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie sterren, Hilde! Ze passen precies bij de Scandinavische kerstboom, die wij altijd hebben. Dus grote kans dat ik dit ga proberen.
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al zo vaak voorbij zien, maar nog nooit zelf gemaakt, toch maar eens doen want ze zijn zeer decoratief. Enne... ik kan niet wachten op jouw german stars, groeten Francien

  BeantwoordenVerwijderen